ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată competiția de granturi în cadrul unui proiect finanțat de UE

13:00 | 13.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Institutul pentru Democrație, în parteneriat cu Societatea de Cultură Bulgară "Rodoliubets" și Centrul pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeilor Tinere, anunță o competiție de granturi în cadrul proiectului "Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului: formarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor în domeniul metodelor pro-active moderne de educație pentru drepturile omului", finanțat de Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Institutul pentru Democrație, în parteneriat cu Societatea de Cultură Bulgară "Rodoliubets" și Centrul pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeilor Tinere, va oferi 10 sub-granturi comune pentru ONG-urile din regiunea transnistreană și Moldova (de preferință în parteneriat cu instituțiile de învățământ) pentru a sprijini inițiativele lor comune ce vizează consolidarea încrederii prin activități educaționale în domeniul drepturilor omului.

Perioada de implementare a proiectului va avea o durată de până la 12 luni. Proiectele urmează să fie lansate în noiembrie 2017 și se vor încheia cel târziu în octombrie 2018.

Suma maximă a grantului pentru proiectele propuse nu va depăși 10.000 de euro (mărimea fiecărui sub-grant va fi de minimum 4.000 și maximum 10.000 de euro, granturile medii vor varia între 5-7 mii de euro fără cofinanțare).

Obiectivul specific al acestui program de sub-granturi constă în încurajarea dezvoltării de parteneriate durabile și a capacității societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului prin crearea unor platforme comune de cooperare între cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului.

Prioritatea programului de sub-granturi: activități comune ale ONG-urilor din Transnistria și Moldova (în parteneriat cu instituțiile de învățământ sau pentru instituțiile de învățământ) în domeniul educației pentru drepturile omului.

Toate proiectele trebuie depuse din numele parteneriatelor formate din cel puțin două organizații de pe cele două maluri (adică cel puțin o organizație de pe fiecare mal al râului Nistru). În calitate de solicitant principal, organizația poate prezenta doar o propunere de proiect pentru acest concurs de finanțare nerambursabilă.

Formularul de aplicație și Ghidul aplicantului pot fi găsite pe site-ul Institutului pentru Democrație: http://www.indem.org) și al Societății de Cultură Bulgară "Rodoliubets" (http://rodoliubec.org.

img17006969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!