ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane au fost reținute într-un dosar de angajare ilegală a moldovenilor în Israel

14:46 | 13.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Cinci persoane au fost reținute astăzi de procurori într-un dosar de angajare ilegală a moldovenilor în Israel. Acțiunile au avut loc în cadrul unor percheziții desfășurate în capitală, informează MOLDPRES.

Membrii grupului, care se ocupau cu recrutarea persoanelor, au organizat plecarea şi angajarea ilegală în câmpul muncii a zeci de cetăţeni ai Republicii Moldova, care achitau pentru astfel de servicii în jur de 7 000 de euro fiecare.

Solicitat de agenție, șeful Biroului Antitrafic și Investigarea crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Vladimir Moșneaga, a specificat că în prezent au loc 27 de percheziții în capitală la persoanele implicate în organizarea angajării ilegale a moldovenilor.

„Se presupune că grupul activează începând cu anul 2015. Cazul este examinat timp de un an. Acțiunile au fost desfășurate în colaborare cu autoritățile din Israel. Totodată, 10 persoane au statut de bănuit. Perchezițiile au loc și în prezent”, a spus Moșneaga.

Oamenii legii investighează cazul. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la șapte ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17006980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!