ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 10%

16:17 | 13.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 10%, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de către Guvern, relatează MOLDPRES.

Conform documentului, salariul tarifar pentru categoria I va fi stabilit în cuantum de 1100 lei, în creștere cu 100 de lei. Astfel, salariile de funcție pe categorii se majorează de la 100 de lei pentru angajații salarizați pentru categoria 1 până la 200 lei pentru categoria 25 de salarizare.

Potrivit notei informative anexate la proiect, de majorarea salariilor de funcție vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile medico-sanitare și de asistență socială, învățământ, cultură și artă, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, precum și militarii, polițiștii și alți angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorările vor fi efectuate în două etape: din septembrie curent – pentru angajații din domeniul educației și din 1 ianuarie 2018 – pentru angajații din alte domenii de activitate.

De majorarea salariilor de funcție, începând cu 1 septembrie, vor beneficia circa 50 de mii de angajați din domeniul educației, iar costul estimat pentru implementarea prevederilor este de aproximativ 37 milioane de lei pentru trei luni ale anului curent.

Costul total al proiectului este de 337 milioane de lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17006985

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!