ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 14 septembrie 2017

18:17 | 13.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Agenda parlamentară: 

Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Ora 9.00, bir. 517 A, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Va avea loc conferința ”Moldovan Media, Audiences and Pluralism” (Media, Audiența și Pluralismul în Republica Moldova”.

Ora 10.00, Sala Europa, Parlamentul Republicii Moldova.

*** 

Experții Comisiei de la Veneția vor prezenta avizele pe marginea a două proiecte care vizează securitatea informațională și eliminarea lacunelor din legislația care vizează integritatea teritorială a țării și combaterea activității extremiste.

Ora 10.00, Sala 2B, Palatul Republicii (intrarea din strada Nicolae Iorga).

***

Va avea loc conferința de presă comună a viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi a ministrului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius.

Ora 13.30, holul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 80. Reprezentanţii mass media sunt rugaţi să vină la sediul MAEIE către ora 13.15.

***

Oficiul Național al Viei și Vinului cu susținerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociaţiilor producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, invită la conferința de presă în cadrul căreia vor fi dezvăluite detalii despre cea de-a XVI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului de la 7 și 8 octombrie 2017.

Ora 11.00, sala de conferințe, et. 7, biroul 740, sediul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din strada Constantin Tănase 9.  

***

Oficiul Național Erasmus+ lansează o campanie de informare pentru tinerii interesați de studii europene despre oportunitățile oferite de Programul Erasmus+ pe dimensiunea învățământului superior.

Orele 13.30–15.30, Universitatea de Stat din Moldova, Bloc 2, Sala de conferințe, str. M. Kogălniceanu, 67.

***

Fiodor Ghelici, preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele RM, invită la conferinţa de presă cu tema: „Moldova este amenințată de războiul civil cu jertfe omenești și înlăturarea Președintelui Moldovei, cu denumirea ”Maidanul Moldovenesc”. Scenariul detaliat va fi prezentat la conferința de presă”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Ion Mereuta, profesor, dr. hab. în medicină, deputat în Primul Parlament, invită la conferinţa de presă cu tema: „Calomnierea, presiunea continuă și șantajul exercitate asupra profesorului universitar Ion Mereuță pentru poziția în apărarea interesului public”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Federația de Taekwondo WTF din Moldova invită la conferinţa de presă cu tema: „Conflictul între CNOS (Comitetul Național Olimpic și Sportiv) și Federația de Taekwondo din R. Moldova va fi examinat la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”. 

Ora 12.45, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446. 

***

Agenţia de presă IPN și Radio Moldova invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema: „Modelul Estic și modelul Vestic pentru Moldova: diferențe, avantaje, dezavantaje. Șansele ”Căii a treia”, ediţia a 77-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Va avea loc conferința de presă susținută de Dan Perciun, Președintele PAS Youth, și Victor Spânu, Vicepreședinte al PAS Youth, cu titlul: „Schemele de corupție la acordarea locurilor în căminele studențești”.

Ora 15.00, sediul PAS, str. A. Mateevici 31. 

***

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Muzeul Naţional de Artă al României şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” invită la vernisajul expoziţiei ”Ştefan Luchian între tradiţie şi modernitate”.

Ora 16.00, str. 31 August 1989 nr. 115.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius, efectuează o vizită de lucru la Chişinău, în perioada 13-14 septembrie curent, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează în perioada 12-14 septembrie o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația omologului său, Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Ismail Kahraman.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!