ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Roşu din raionul Cahul a fost asigurat cu canalizare graţie unui proiect susţinut de Germania

13:08 | 14.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/.  Proiectul  de construcţie a sistemului de canalizare în satul Roşu, raionul Cahul a fost finalizat cu ajutorul unei investiţii din partea Guvernului Germaniei. O comisie specială a evaluat ieri executarea cerinţelor programului şi a semnat actele de recepţie finală, transmite MOLDPRES.

Construcția sistemului de canalizare din satul Roșu este parte componentă a unui proiect complex ce prevede îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul. Acesta, la rândul său, face parte din programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) şi susţinut de mai mulţi donatori străini,  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud și autorităţile locale.

Ca urmare a realizării acestui proiect, în raionul Cahul s-au construit 22,4 km de rețea de canalizare, patru stații performante de pompare, cu asigurarea căilor de acces, prin reparația unui kilometru de drum. Astfel, de o nouă infrastructură pentru asigurarea cu apă vor beneficia 800 de gospodării, patru instituţii publice şi 35 de agenţi economici din localitatea Roşu.  Pentru sistemul de canalizare s-au cheltuit peste 16 milioane de lei.

În anul 2012, graţie programului implementat de GIZ, cu sprijinul financiar al Guvernului României în satul Roşu a fost  inaugurat apeductul care a făcut posibilă construcţia de mai departe a sistemului de canalizare. Investiţiile de atunci s-au cifrat la peste 2,6 milioane de lei.  

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17007017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!