ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va implementa un plan de acțiuni pentru reintegrarea cetăţenilor reveniţi acasă

11:44 | 14.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Planul de acţiuni pentru anii 2017-2020 privind reintegrarea cetăţenilor Republicii Moldova reveniţi de peste hotare va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul are drept scop dezvoltarea programelor şi serviciilor destinate cetăţenilor Republicii Moldova reîntorşi de peste hotare, prin oferirea suportului necesar la reintegrare. Printre acţiunile preconizate în acest sens se numără: îmbunătăţirea serviciilor de (re)integrare şcolară, a programelor pentru tineri şi vârstnici, precum şi a măsurilor de ocupare a forţei de muncă. Alte acţiuni vizează mediatizarea posibilităţilor de accesare a fondurilor financiare destinate cetăţenilor R. Moldova reîntorşi de peste hotare, implementarea şi diversificarea programelor de atragere a remitenţelor în dezvoltarea economiei naţionale.

De asemenea, a fost instituit Comitetul interministerial în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării şi a fost aprobat mecanismul de coordonare şi implementare a politicii de stat în domeniu de către autorităţile publice centrale şi locale. Astfel, instituţiile responsabile vor aplica abordarea integrată a domeniului diasporei, migraţiei şi dezvoltării în programele de activitate şi vor evalua impactul migraţional.

Scopul documentelor aprobate este de a asigura implementarea eficientă a politicii în domeniu, de a contribui la sporirea efectelor pozitive şi la reducerea efectelor negative ale migraţiei.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17007018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!