ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gest de caritate pentru copii bolnavi de cancer

17:26 | 14.09.2017 Categorie: Comunicate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii a remis astăzi agenției MOLDPRES spre difuzare un comunicat de presă cu următorul conținut:

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a donat joi, 14 septembrie,  pachete cu produse alimentare, de igienă și un ajutor financiar copiilor internaţi în Secția Hematologie pentru Copii din cadrul Institutului Oncologic din Chișinău. 

Cadourile pentru cei 18 copii internați în spital au fost colectate de la 22 de agenţi economici, în cadrul unei campanii de caritate, iniţiată de ODIMM  şi au  inclus miere de albini,  migdale, prune uscate, biscuiți, struguri, plăcinte, șervețele umede, jucării  și bani care vor fi utilizaţi pentru procurarea medicamentelor. 

Coletele şi banii au fost înmânate de Iulia Iabanji, Director General ODIMM, în prezenţa părinților copiilor, personalului medical din cadrul Institutului Oncologic. De asemenea,  la această acțiune caritabilă s-au aliat și trei animatori deghizați în clovni și mascote,  care au readus zâmbetul și speranța pe chipurile copiilor spitalizați care luptă pentru a doua șansă la viață. 

“Prin această Campanie, dorim să dăm un impuls și altor agenți economici cu posibilități financiare mai mari pentru a ne urma exemplul de a fi  receptivi și generoși față de copiii bolnavi, cazurile sociale, familiile vulnerabile etc. Prin gesturi mici putem face lumea mai bună și readuce setea de viață pentru cei mai triști ca noi. Acest exercițiu caritabil este și un model de responsabilitate socială corporativă pe  care ODIMM îl promovează în mediul antreprenorial din Republica Moldova”, a subliniat Iulia Iabanji. 

Actul de donație a fost coordonat cu reprezentanții Institutului Oncologic din Chișinău, iar produsele alimentare sunt însoțite de toate documentele justificative care certifică calitatea.  Ajutorul financiar este de 1000 lei pentru fiecare copil spitalizat la data de 14 septembrie curent, și a fost confirmat prin semnătura părinților. ODIMM a pregătit 25 de pachete cu produse donate de antreprenorii autohtoni, dintre care 18 pungi cu cadouri au fost oferite copiilor spitalizați, iar 7 au fost înmânate la 2 familii numeroase care au câte un copil internat  în această secție. (Este vorba de familia Miron din satul Cioara, r-nul Hâncești – 6 copii și familia Gologurschi din orașul Chișinău  - 5 copii).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!