ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane, printre care un consilier local, au fost reținute pentru circulația drogurilor

14:31 | 15.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Două persoane, printre care un consilier local, au fost reținute pentru circulația drogurilor în proporții deosebit de mari. Reținerile au avut loc în urma unor percheziții desfășurate în localitatea Crihana Veche, raionul Cahul, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii a comunicat astăzi că în urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 17 tufe de plante de cânepă cultivată și 7 containere din plastic pline cu cânepă uscată și prelucrată, cu o cantitate totală de circa 40 kg.

Conform Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, urmărirea penală pe caz a fost începută în luna ianuarie anul curent. Suspecții cultivau plantele de cânepă într-o seră improvizată, situată în propria grădină. Totodată, s-a constatat că una dintre persoanele reținute este un funcționar public, și anume consilier al Primăriei din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

În prezent, față de bănuiți au fost înaintate demersuri în instanța de judecată privind aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!