ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au reținut un sirian suspectat de implicarea în organizații extremiste

10:18 | 16.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Un cetățean al Republicii Arabe Siriene, în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar avea legături cu organizații extremiste a fost reținut de ofițerii din cadrul Biroului Migrație și Azil (BMA) al Ministerului Afacerilor Interne, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor BMA, bărbatul era anunțat în urmărire internațională de către autoritățile Republicii Moldova și se ascundea în regiunea transnistreană.

Cetățeanul sirian a intrat fraudulos acum câteva zile pe teritoriul Republicii Moldova, făcând uz de pașaport cu date false. Acesta a fost anterior declarat de autoritățile noastre persoană indezirabilă, fiind bănuit că ar avea legături cu organizațiile extremiste.

În luna aprilie a acestui an, sirianul a fost condamnat în baza deciziei definitive a Curții de Apel Chișinău la opt ani de închisoare pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și șantaj. Acesta a fost transmis Departamentului instituțiilor penitenciare, iar după ispășirea pedepsei urmează să fie expulzat.

(Reporter A. Zara editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!