ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul ministru de Externe Natalia Gherman va deține o funcție la ONU

10:40 | 16.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a fost numită aseară în funcția de reprezentant Special și Șef al Centrului Regional ONU pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală (UNRCCA). Decizia a fost anunțată pe pagina sa oficială de secretarul general al ONU, Antonio Geterres, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Gherman va prelua mandatul deținut de Petko Draganov din Bulgaria.

În perioada anilor 2013-2016, Natalia Gherman a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, fiind concomitent Viceprim-ministru și temporar, Prim-ministru în exercițiu în anul 2015. În anii 2009-2013, aceasta a fost viceministru la MAEIE și a participat în calitate de negociator șef în numele Republicii Moldova la pregătirea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

La începutul carierei, Natalia Gherman a deținut funcția de ambasador în Austria și Reprezentant Permanent la Agențiile Națiunilor Unite din Viena și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). De asemenea, ea a fost primul ambasador al Republicii Moldova în Regatul Suediei, Regatul Norvegiei și Finlanda.

(Reporter A. Zara editor A. Răileanu)

img17007085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!