ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a verificat mai multe întreprinderi auto antrenate la transportul de călători

11:58 | 16.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Polițiștii Inspectoratului Național de Patrulare în colaborare cu Agenția Națională Transport Auto au documentat în ultimele două săptămâni 867 de încălcări ale legislației rutiere în domeniul siguranței transportării călătorilor, comunică MOLDPRES.

Nătălița Golovco, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, a menționat pentru agenție că polițiștii au verificat în afara de starea tehnică a mașinilor și pregătirea profesională a șoferilor care activează în acest domeniu. În context, au fost efectuate 41 de inspectări cu destinație specială ale întreprinderilor auto antrenate la transportul de călători şi 89 de verificări a transportului înainte de ieșire pe rută, fiind înaintate 43 de prescripții administratorilor de întreprinderi întru înlăturarea neajunsurilor stabilite.

Golovco a precizat că autovehiculele cu defecte tehnice nu vor putea ieși pe linie până la înlăturarea deplină a lor.

Conform datelor INP, numai în ultimele două săptămâni, 326 de șoferi de autobuze și microbuze sau ales cu amenzi și puncte de penalizare pentru nerespectarea regulilor de circulație privind transportul persoanelor. Dintre aceștia, 170 de conducători auto vor plăti câte 500 de lei amendă pentru exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice interzise prin regulile de circulație rutieră, iar 59 vor achita amenzi de până la 1000 de lei și trei puncte de penalizare pentru exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare.

(Reporter A. Zara editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!