ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Kazahstan marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

09:54 | 17.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. La 16 septembrie curent, Republica Moldova şi Republica Kazahstan celebrează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Cu acest prilej miniştrii Afacerilor Externe din cele două state au efectuat un schimb de mesaje de felicitare, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a remarcat în mesajul de felicitare, adresat ministrului Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan, Kairat Abdrahmanov, că respectul şi încrederea reciprocă au constituit reperele principale care au permis avansarea considerabilă a relaţiilor moldo-kazahe în acest sfert de secol, iar experienţa valoroasă a relaţiilor diplomatice reprezintă o fundaţie temeinică pentru avansarea în continuare a relaţiilor bilaterale.

Ministrul Andrei Galbur a mai accentuat disponibilitatea părţii moldoveneşti pentru dezvoltarea şi amplificarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale în diverse domenii de interes reciproc.

img17007096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!