ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gazdele au dominat la turneul internațional de box ”Cupa Independenței”

12:13 | 18.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Gazdele au dominat la turneul internațional de box de tineret și seniori ”Cupa Independenței”, încheiat ieri la Briceni, cucerind șase din cele 14 titluri puse în joc, relatează MOLDPRES.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat: Veaceslav Gojan (56 kg), Dumitru Galogoț (64 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Andrei Zatușevschi (81 kg), toți la categoria de vârstă seniori, iar Davron Bozorov (60 kg) și Vadim Risiuc (75 kg), ambii în concursul de tineret. ”Cea mai bună prestație, în opinia mea, a avut-o Dumitru Galogoț. A fost sigur în toate acțiunile întreprinse în ring, a demonstrat un joc excelent de picioare și a punctat de fiecare dată precis”, a declarat pentru agenție secretarul general al Federației Moldovenești de Box, Nicolae Savcov.

La rândul său, vicecampionul mondial universitar Mihail Muntean a spus că ”părerea sa este că cel mai bun a fost Davron Bozorov, care simte perfect distanța, are un arsenal de procedee variat și caracter adevărat de boxer”.

Câștigători în celelalte finale disputate au devenit: Yan Zak (69 kg, Israel), Laurențiu Ungureanu (75 kg, România), Ousainou Hansen (56 kg, Germania), Daniel Levin (69 kg, Israel), Andrea Pugliara (91 kg, Italia), toți la categoria de vârstă tineret, Vladislav Vetoșkin (60 kg) și Mger Oganesyan (69 kg), ambii din Ucraina (concursul de seniori), Viktoria Sawazki din Germania (52 kg, concursul de box feminin, junioare).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Turneul s-a desfășurat a cincea oară.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!