ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a murit după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului

12:46 | 18.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 68 de ani din satul Roșu, raionul Cahul, a murit după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon eliminat în urma fermentării vinului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost extras din beciul din gospodărie de către vecini.

“Acesta este primul caz de intoxicație cu dioxid de carbon, înregistrat în această toamnă în țară”, a menţionat pentru agenţie ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Diana Țuțu.

Conform sursei citate, SPCSE recomandă cetăţenilor să fie prudenți, în perioada fermentării vinului şi anunţă că aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare este periculoasă, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!