ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 19 septembrie 2017

18:33 | 18.09.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul de inaugurare a noului sediu al punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească din localitatea Cupcini, raionul Edineț, după efectuarea reparațiilor capitale. Noul sediu dispune de un spațiu de aproximativ 240m și întrunește toate cerințele pentru desfășurarea activității echipelor de asistență medicală urgentă. 

Ora 14.00, localitatea Cupcini, raionul Edineț, str. Livezilor 11/1, fostul spital Cupcini. 

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură invită reprezentanţii instituţiilor media la evenimentul de totalizare a două proiecte implementate în Republica Moldova - „Consolidarea capacităţilor fermierilor mici în producerea fructelor de pădure” şi „Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor în Moldova”.

În cadrul aceluiaşi eveniment va fi anunţat un nou proiect de asistenţă tehnică pentru fermierii mici şi mijlocii pe următorii doi ani.

Ora 9.20, sala Begonia, Hotelul Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Organizația internațională ce apără drepturile persoanelor vârstnice HelpAge International organizează o Masa Rotundă cu genericul: ”Cum includem mai bine necesitățile persoanelor în etate în politicile de sănătate?”

Orele 09.00-13.00, Centrul de Conferințe Summit Events, Sala Rome, str. Tighina 49/3.

***

La Universitatea Tehnică din Moldova va avea loc conferința de presă cu participarea celui de-al doilea robot NAO din Republica Moldova, care se numește Eva.

Ora 10.00, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, sala 118 a blocului nr. 3, str. Studenţilor 9/7.

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău organizează „Iarmarocul Comunității”, în cadrul căruia va prezenta cele mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din municipiu și raioanele: Ialoveni, Căușeni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina, Hâncești, Anenii Noi, Ștefan Vodă, evidențiind colaborarea de succes cu parteneri locali și naționali din sectorul public și privat și a voluntarilor din comunitate, precum și rezultatele obținute grație activităților de Advocacy.

Ora 10.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148.

***

Agenția Națională Arheologică va inaugura expoziția fotografică ”Orașul medieval de la Costești-Gârlea: cercetare și valorificare”.

Ora 13.30, Holul Consiliului Raional Ialoveni.

***

La Academia de Științe a Moldovei (AȘM) va avea loc conferința științifică consacrată omagierii a 200 de ani de la nașterea lui Mihail Kogălniceanu, om politic, istoric, scriitor, jurnalist, diplomat, membru fondator al Societății Academice Romane și președinte al Academiei Romane; 85 de ani de la nașterea lui Sava Pânzaru, critic și istoric literar, doctor habilitat, conferențiar cercetător; 85 de ani de la nașterea lui Marcu Gabinschi, om de știință, doctor habilitat, consultant științific.

Ora 14.00, Sala Mica a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1, et. II.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc deschiderea Zilelor Europene ale Patrimoniului cu un program etno-folcloric „La picior-de-munte, pe dealuri mărunte”.

Ora 14.30, Sala 16.

***

La aceeași instituție va fi vernisată Expoziția „Miracolul Lumii Subacvatice. Piese din colecțiile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”. Expoziția cuprinde piese din Colecția Zoologică a Muzeului: scoici, corali, stele de mare, crustacee marine etc. Piesele expuse reprezintă biodiversitatea faunistică a mărilor și a oceanelor din regiunile tropicale.

Ora 15.00, Sala 18.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media din Republica Moldova la o conferinţă de presă.

Ora 10.00, sediul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, str. 31 august 1989, nr. 15.

***

În cadrul programului Tekwill Academy, 50 de profesori ai Universității Tehnice din Moldova vor primi diplome de certificare internațională în domeniul Networking & Cyber Security (rețelistică și securitate informațională în rețea).

Ora 16.00, Centrul de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!