ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Lilian Darii a participat la reuniunea la nivel înalt pe tema reformei ONU, ce are loc la New York

19:05 | 18.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat astăzi la reuniunea la nivel înalt pe tema reformei Organizației Națiunilor Unite (ONU), găzduită de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

La eveniment au participat Secretarul General ONU, Antonio Guterres, reprezentanți de nivel înalt din peste 120 de state membre ale ONU, care au subscris la Declarația politică pentru reforma ONU.

Declarația stipulează oferirea sprijinului și încrederii necesare inițiativelor Secretarului General ONU de reformare a Organizației și îl încurajează să operaționalizeze procesul de reformă.

Totodată, Secretarul General este mandatat să realizeze schimbări concrete în sistemul ONU pentru a ajusta capacitățile de răspuns la crize umanitare, de dezvoltare și menținere a inițiativelor în favoarea păcii. De asemenea, se confirmă angajamentul statelor membre de a reduce duplicarea, redundanța și suprapunerea mandatelor, inclusiv ale organelor principale ale ONU.

Republica Moldova a semnat Declarația politică pentru reforma ONU la data de 12 septembrie 2017.

img17007132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!