ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

62 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul de studii 2017-2018

10:18 | 19.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, listele studenţilor din instituţiile de învăţământ superior şi elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar care vor beneficia de burse de merit în anul de studii 2017-2018, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Bursele sunt oferite în scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor și creşterii atractivităţii învăţământului superior şi profesional tehnic din ţară.

Astfel, 12 studenți din instituțiile de învățământ superior vor primi Bursa Republicii în valoare de 1385 de lei, iar 30 de studenți vor beneficia de Bursa Guvernului în sumă de 1155 de lei. Totodată, 20 de Burse Gaudeamus, în mărime de 840 de lei fiecare, vor fi acordate elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Listele candidaţilor la bursele de merit au fost aprobate în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post-secundar, câștigătorii fiind selectaţi în baza unor criterii precum: media notelor, activităţile educaţionale, culturale, sportive, Curriculum Vitae, publicaţiile şi scrisorile de recomandare.

Achitarea burselor se va efectua de către fiecare instituţie de învăţământ în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest scop.

img17007145

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!