ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip va participa la Adunarea Generală ONU

10:52 | 19.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip va participa la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, în perioada 19 – 22 septembrie curent, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale ONU, Premierul Pavel Filip va ține un discurs din numele Republicii Moldova. De asemenea, în marja reuniunii ONU, Pavel Filip va avea o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de Guvern, precum și cu oficiali americani, europeni și cu reprezentanţi ai Națiunilor Unite. Discuțiile se vor axa pe analiza posibilităţilor de intensificare a relaţiilor diplomatice bilaterale şi de cooperare în domeniile de interes comun.

Adunarea Generală ONU este un eveniment important pe arena politică internațională, în cadrul căruia liderii politici au ocazia să prezinte comunității internaționale situația din ţările pe care le reprezintă și să consolideze colaborarea pentru pace în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite la data de 2 martie 1992.

img17007147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!