ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova a fost reținut pentru abuz în serviciu

11:13 | 19.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Șeful Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar de abuz în serviciu, informează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către Procurorul Municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț. „Persoana a fost reținută pentru abuz de serviciu și anume sustragerea ștampilei și a actelor din cadrul asociației. Suspectul este cercetat în baza art. 335, al. 1 din Codul Penal”, a menționat Șaptefraț.

Potrivit Codului Penal, articolul menționat prevede „folosirea intenţionată de către o persoană, care gestionează o organizaţie comercială, a bunurilor organizaţiei în interes material sau interese personale, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice”.

Articolul prevede o amendă de până la 57500 lei sau închisoare de până la trei ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!