ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia a instalat un interceptor de rachete în apropiere de ruta aeriană a Coreei de Nord

13:00 | 19.09.2017 Categorie: Externe

Tokio, 19 sep. /MOLDPRES/.Ministerul japonez al Apărării a anunţat marţi că a desfăşurat un sistem mobil de apărare antirachetă pe insula nordică Hokkaido, în cadrul unei baze aflată în apropierea rutelor aeriene ale Coreei de Nord, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Ministrul Apărării, Itsunori Onodera, a declarat că o unitate interceptoare Patriot Advanced Capability-3 a fost instalată la baza Hakodate din Hokkaido "ca măsură de precauţie", parte a pregătirii guvernului pentru o eventuală situaţie de urgenţă.

Relocarea a venit după ce o rachetă nord-coreeană a fost testată săptămâna trecută, a zburat peste insula Hokkaido şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, pe coasta de est a regiunii japoneze.

Sistemul antirachetă japonez are o rază de acţiune de aproximativ 20 de kilometri. Japonia are în prezent un sistem de apărare antirachetă în două etape. În primul rând, interceptorii Standard Missile-3 de pe distrugătoarele Aegis din Marea Japoniei vor încerca să doboare rachetele aflate în zbor. În cazul în care acest lucru nu reuşeşte, sistemul PAC-3 va încerca să intercepteze rachetele inamice.

Recent, patru dintre cele 34 de unităţi japoneze PAC-3 au fost mutate în sud-vestul Japoniei, după ce Coreea de Nord a avertizat că ar putea să trimită rachete către insula americană Guam.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!