ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PD va propune opoziţiei acces la procesele instituționale

12:56 | 19.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Partidul Democrat examinează mai multe posibilităţi de a oferi opoziţiei mecanisme de acces la unele platforme instituționale sau în unele organe de lucru, astfel încât să fie mai bine informată şi consolidată. Anunţul a fost făcut astăzi de către Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la finele şedinţei săptămânale a PDM, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, ideea a apărut după protestele organizate de opoziţie. „Republica Moldova are nevoie de o opoziție consolidată, care să poată să-și formuleze clar viziunile. Din acest motiv am luat decizia, în efortul nostru de a-i ajuta să se consolideze, să le oferim unele mecanisme de acces la platformele instituționale sau în unele organe de lucru, astfel încât să fie mai bine informați, să își poată formula propunerile, să aibă acces la actul guvernării, și să înțeleagă mai bine care sunt procesele”, a opinat Candu.

Oficialul a criticat solicitările înaintate de organizatorii protestului de duminică şi a specificat că şi unii lideri politici, prezenţi la manifestaţie, au cerut anterior modificarea sistemului electoral. Andrian Candu a adăugat că va solicita ajutorul partenerilor europeni în procesul de conlucrare cu opoziţia.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17007160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!