ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump amenință la ONU că va ''distruge total'' Coreea de Nord

18:23 | 19.09.2017 Categorie: Externe

New York, 19 sep. /MOLDPRES/. Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o ''misiune sinucigașă'', a declarat președintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul ''omul-rachetă''.

El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apare aliații, ''nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord''.

''Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său'', a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean ''amenință întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieți omenești''.

Donald Trump a criticat de asemenea țările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care și China.

''Nici o națiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete și cu arme nucleare'', a mai spus el.

Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.

(Editor A. Răileanu)

img17007178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!