ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Seismul din Mexic a făcut aproape 150 de morți

09:13 | 20.09.2017 Categorie: Externe

Ciudad de Mexico, 20 sep. /MOLDPRES/.Cel puțin 149 de persoane, inclusiv 21 de copii, au murit marți în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 care s-a produs în centrul Mexicului, informează AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Cel puțin 21 de copii au murit și alți 20 sunt dați dispăruți, după prăbușirea unei școli din statul Mexico în urma acestui seism, a anunțat marți Guvernul mexican. Autoritățile din capitala mexicană au anunțat că 50 de clădiri au fost transformate în ruine.

Noul seism s-a produs la doar câteva zile după un seism cu magnitudinea de 8,2 în sudul țării, care a făcut aproximativ 100 de victime la începutul lunii septembrie.

Președintele mexican Enrique Pena Nieto și-a scurtat o vizită în provincie pentru a se întoarce cu avionul în Ciudad de Mexico. "Am ordonat evacuarea spitalelor avariate și transferul pacienților", a scris el pe Twitter.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 13.14 (18.14 GMT), a fost situat în apropiere de granița dintre statele Puebla și Morelos (centru), la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (US Geological Survey — USGS).

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!