ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 40 de milioane de oameni erau victime ale sclaviei în 2016

10:40 | 20.09.2017 Categorie: Externe

New York, 20 sep. /MOLDPRES/. Peste 40 de milioane de persoane, majoritatea femei și fete, erau victime ale sclaviei moderne, potrivit unui raport publicat marți de mai multe organizații ale Națiunilor Unite, transmite Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Raportul, publicat de Organizația Internațională a Muncii, Organizația Internațională a Migrației și organizația pentru drepturile omului Walk Free Foundation, susține că anul trecut un număr de 24,9 milioane de persoane erau silite să muncească forțat în uzine, șantiere de construcții, ferme și bărci de pescuit, iar alte 15,4 milioane de persoane erau victime ale unor căsătorii cu forța.

Aproape trei sferturi din victimele sclaviei moderne sunt femei și fete, iar o pătrime sunt copii, iar sclavia modernă este preponderentă în Africa, urmată de Asia și Pacific.

"Este o estimare prudentă care nu poate scoate în evidență întreaga oroare a sclaviei moderne", a declarat Andrew Forrest, fondatorul Walk Free.

Separat, Organizația Internațională a Muncii a dat publicității un raport în care susține că 152 de milioane de copii cu vârsta între 5 și 17 ani (64 milioane fete și 88 milioane băieți) erau victime ale exploatării prin muncă, adică aproape 10% din copii din întreaga lume. Peste două treimi din acești copii lucrează la o fermă de familie sau într-o afacere de familie, iar 71% dintre ei lucrează în sectorul agricol.

Autorii susțin că aceste date sunt rezultatul unor sondaje derulate în 48 de țări și a intervievării a peste 71.000 de persoane cu vârsta de cel puțin 15 ani.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!