ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O campanie de informare despre măsurile de prevenire a corupției a fost lansată la Chişinău

10:58 | 20.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au lansat astăzi o campanie naţională de informare şi sensibilizare publică despre măsurile de prevenire a corupției cu sloganul „Integritatea este libertate”, comunică MOLDPRES.

Cristina Ţărnă, director adjunct al CNA, a menţionat în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, că aceasta are drept scop sensibilizarea opiniei publice despre acţiunile de prevenire a corupției, precum şi de creare a mediului zero-toleranță față de acest fenomen.

Conform sursei citate, prin lansarea campaniei, CNA şi partenerii săi vor încuraja cetățenii să se implice în prevenirea și raportarea cazurilor de corupție.

„Corupția creează dependență și frică. Singura soluție este să fii integru și să știi că nu poți fi șantajat cu nimic. Noi avem o cultură a neintegrității. Vrem să cultivăm integritatea în rândul cetățenilor, pentru că integritatea trebuie să fie o trăsătură a fiecărei persoane”, a opinat Țărnă.

În cadrul campaniei au fost realizate mai multe materiale printre care pliante, un spot video şi câteva filmuleţe educative numite „lecţii de integritate”. Filmuleţele promovează comportamentul integru al agenţilor publici şi oferă explicaţii despre obligaţiile acestora şi responsabilitatea funcţionarului în faţa cetăţeanului. Campania va dura un an şi va avea un buget de 80 mii USD. Aceasta se va desfăşura cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17007185

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!