ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bilanțul cutremurului devastator din Mexic a crescut la 224 de morți

11:40 | 20.09.2017 Categorie: Externe

Ciudad de Mexico, 20 sep. /MOLDPRES/. Cel puțin 224 de persoane și-au pierdut viața în violentul seism care s-a produs marți în centrul Mexicului, printre victime aflându-se și 21 de copii după prăbușirea unei școli din capitală, potrivit informațiilor guvernamentale, preluate de AFP, AGERPRES şi MOLDPRES.

''Aproximativ 117 persoane și-au pierdut viața în Ciudad de Mexico, 39 în Puebla, 55 în Morelos, 12 în Mexico și una în Guerrero, a declarat pentru postul de televiziune Televisa secretarul de stat în Ministerul de Interne, Miguel Angel Osorio. 

Cutremurul a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico.

Epicentrul seismului a fost în apropiere la Atencigo, în statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico şi la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.

Un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţări, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17007187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!