ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Garda Civilă spaniolă a reţinut 12 înalți oficiali catalani

12:20 | 20.09.2017 Categorie: Externe

Madrid, 20 sep. /MOLDPRES/.Garda Civilă spaniolă a reţinut 12 înalţi oficiali catalani şi a percheziţionat sediile Guvernuli regional implicat în organizarea unui referendum pentru independenţă interzis, relatează presa locală, potrivit stiripesurse.ro, consultat de MOLDPRES.

Principalul reţinut este Jose Maria Jove, secretar general al vicepreşedinţiei catalane, potrivit BBC News.

Liderii de la Barcelona sfidează un ordin al instanţei de a nu organiza votul, condamnat de Guvernul de la Madrid drept ilegal.

Sediile Preşedinţiei, precum şi ministerelor locale al Economiei şi Afacerilor Externe au fost vizate miercuri dimineaţă, cu 11 zile înainte de referendum.

Şeful oficialului reţinut, vicepreşedintele catalan Oriol Junqueras, a acuzat poliţia spaniolă că atacă instituţiile regiunii şi, implicit, pe cetăţenii acesteia. “Nu vom permite acest lucru”, a subliniat el.

Poliţia spaniolă a descoperit numeroase documente legate direct de votul interzis.

Unul dintre principalele obiective ale Madridului este să oprească trimiterea cărţilor de vot. Astfel, printre documentele confiscate în noaptea de marţi spre miercuri se află cutii cu aproximativ 45.000 de plicuri cu logo-ul Guvernului catalan. Aceste plicuri ar conţine cărţi de vot.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!