ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul României a adoptat o declarație referitoare la adoptarea legii educației în Ucraina

12:30 | 20.09.2017 Categorie: Externe

Bucureşti, 20 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul României, reunit în ședință comună, a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o declarație referitoare la drepturile minorităților din Ucraina ca urmare a adoptării Legii educației în această țară, document prin care adresează un apel pentru soluționarea cât mai grabnică a actualei situații, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Potrivit declarației adoptate, Parlamentul urmărește "cu îngrijorare și maximă atenție" evoluțiile generate de recenta adoptare în Rada Supremă a Ucrainei a legii Educației, care "limitează drastic dreptul la educație în limba maternă pentru etnicii români din Ucraina, eveniment care a trezit o profundă preocupare și îngrijorare în România".

"Parlamentul adresează un apel pentru soluționarea cât mai grabnică a actualei situații, prin acțiune cu bună-credință, în spiritul cooperării, prin dialog inclusiv și respectarea strictă a standardelor europene în materia protecției minorităților naționale, a acordurilor multilaterale și bilaterale relevante, la care Ucraina este parte", se arată în document.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!