ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei boxeri moldoveni au abandonat Campionatul European de juniori

14:03 | 20.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni Vitalie Prisacaru (48 kg), Marcel Nistreanu (66 kg) și Pavel Platon (75 kg) au suferit înfrângeri în meciurile disputate ieri la Campionatul European de juniori (Albena, Bulgaria), fiind eliminați din concurs, relatează MOLDPRES.

Astăzi se vor încadra în competiție Vasile Cebotari (54 kg), Roman Varban (57 kg) și Dumitru Verhovețchi (46 kg). ”Sper la o evoluare reușită din partea lor”, a declarat pentru MOLDPRES secretarul general al Federației Moldovenești de Box, Nicolae Savcov.

Solicitat de agenție, antrenorul emerit Petru Caduc a precizat că reprezentanții Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) nu participă la acest campionat, din cauza că pe moment la vârsta respectivă nu-s boxeri pregătiți pentru a evolua reușit pe arena internațională. ”Vom avea reprezentanți care sperăm să obțină medalii la Campionatul European de tineret, programat pentru luna octombrie”, a spus tehnicianul.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Performerul este angajat în echipa sportivă a Trupelor Speciale de Carabinieri.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007195

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!