ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şefa unei grădiniţe din capitală a fost reţinută pentru luare de mită

15:09 | 20.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Şefa unei grădiniţe din capitală a fost reţinută astăzi pentru 72 de ore într-un dosar de corupţie. Directoarea este bănuită că ar fi pretins şi primit 1800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-a înscris la grădiniţă, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA) a comunicat că ”în cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, mamei i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea copilului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1000 de lei”.

Reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului - unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească", iar altul în sumă de 350 lei - „cotizaţie de membru al asociaţiei" pentru luna septembrie 2017. Totodată, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directorul grădiniţei a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitați la bancă, dar ei personal, a precizat aceeași sursă.

Șefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracţiuni.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!