ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă îşi va deschide cea de-a 40-a stagiune concertistică

18:02 | 20.09.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a 40-a stagiune concertistică a Sălii cu Orgă va fi deschisă mâine, 21 septembrie, începând cu ora 18.30, la Centrul Cultural Odeon, cu un concert vocal-simfonic, susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea, și Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, informează MOLDPRES.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente și Institutul Goethe din România. Potrivit organizatorilor, primul concert al stagiunii va fi marcat de prezența invitatului special al serii, Wolfgang Güttler din Germania, prim-contrabasist al Filarmonicii din Berlin.

În aceeaşi zi, la ora 18.30, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va avea loc deschiderea oficială a Reuniunii Teatrelor Naţionale, ediţia a III-a, după care, începând cu ora 19.00, va urma spectacolul „Idolul şi Ion Anapoda” de G. M. Zamfirescu în regia lui Ion Cojar, prezentat de Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Tot mâine, la Chişinău va începe Festivalul „Două state, o literatură”, organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Uniunile Scriitorilor din România și Republica Moldova, care se va desfăşura până la 24 septembrie 2017. Festivalul cuprinde o serie de activități culturale, printre care lecturi publice în fața studenților și elevilor din Chișinău, întâlniri și dezbateri literare, precum și un maraton de poezie la Cetatea Soroca. În după-amiaza zilei de 22 septembrie, la sediul Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, va avea loc colocviul „Spiritul critic în literatura de azi”.

Tot vineri, începând cu ora 18.00, în cadrul Festivalului Internaţional ETHNO JAZZ, ediţia a XVI-a, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală va avea loc un concert susţinut de Folk Reverse (R. Moldova), Görkem Şen (Turcia) şi World Kora trio (SUA, Mali, Franța). În aceeaşi zi, la ora 19.00, pe scena Naţionalului din Chişinău, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti” va prezenta spectacolul „(D)efectul Placebo”.

Sâmbătă, 23 septembrie, participanții la Festivalul „Două state, o literatură” se vor deplasa la Cetatea Soroca, unde se va desfășura concursul „Cea mai frumoasă poezie”. În același spațiu, va avea loc și ceremonia de decernare a premiilor Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2016. La ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va continua Festivalul ETHNO JAZZ cu un concert susţinut de Michail Alperin and Evelina Petrova (Norvegia, Rusia), Antonio Silva Quartet (Portugalia, Irlanda, Suedia) şi Viva Flamenco (Polonia).

Tot sâmbătă, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la 18.30, va avea loc spectacolul "Woyzeck" de Georg Büchner în regia lui Florin Vidamski (Germania), iar la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la 19.00 – spectacolul ”Familii” de Eugen Jebeleanu, prezentat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Duminică, la 18.00, la  Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc cel de-al treilea concert din cadrul Festivalului ETHNO JAZZ. În program:  Omar Sosa, Joo Kraus duo (Spania/Cuba, Germania), MozuluArt (Austria, Zimbabwe) şi Kaiser band (Moldova).

În aceeaşi zi, la 18.30, la Teatrul Naţional „Eugen Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „Falstaff” de W. Shakespeare, în regia lui Ion Sapdaru, iar la 19.00, pe scena Naţionalului din Chişinău – spectacolul „Oidip”, prezentat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17007205

img17007205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!