ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 21 septembrie 2017

18:44 | 20.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituțională a R. Moldova va examina solicitarea venită din partea Judecătoriei Bălți, din aprilie 2017, privind cazurile în care poate avea loc împăcarea părților în dosarele penale.

Ora 11.00.

***

Va avea loc proba scrisă, ce constituie prima etapă a concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Ora 14.00, sediul ANI, str. Alecu Russo 1, et. 4.

***

La Academia de Științe a Moldovei (AȘM) va avea loc Workshop-ul Humboldt Kolleg ”Multidisciplinarity in Science for the Benefit of Society".

Ora 9.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1.

***

Peste 600 de tineri vor depune Jurământul Militar în garnizoanele din Chişinău, Cahul şi Bălţi. Evenimentul va fi însoțit de un program ce include: elemente de luptă corp la corp, exerciţii demonstrative la instrucţia de front, expoziţie de tehnică şi armament.

Ora 9.00.  

Locul desfăşurării:

Chişinău - Tabăra Militară 142, strada Pietrarilor 1, sectorul Telecentru;

Bălţi - Brigada “Moldova”, str. 31 august 24;

Cahul - Brigada „Dacia”, str.  Mihai Viteazul 4.

***

La spitalul raional Hâncești va avea loc ceremonia de finalizare a proiectului de dotare a spitalului cu echipamentul medical achiziționat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Ora 11.15, spitalul raional Hâncești, str. Mihalcea Hâncu 238, or. Hâncești.

***

Compania Amdaris în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită profesioniștii și companiile din domeniul IT la o conferință de excepție cu Jon Skeet, organizată în premieră la Chișinău.

Orele 8.30-13.30, Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Asociațiile MOLDOX, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă invită la conferinţa de presă cu tema: „Festivalul Internațional de Filme Documentare pentru Schimbare Socială, MOLDOX se desfășoară la a doua ediție, între 23-28 septembrie, Cahul”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Va avea loc deschiderea Târgului specializat de imobiliare, Imobil Moldova 2017, ediţia a XX-a.

Ora 10.00, Moldexpo, pavilionul 2.  

***

Oficiul ONU pentru drepturile omului invită la evenimentul public “Revizuirea Republicii Moldova de Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale și culturale – difuzare publică”.

Orele 14.00-18.00, Summit Events, Sala Roșie, str. Tighina 49/3.

***

Consilierii municipali ai fracțiunii Partidului Socialiștilor vor susține o conferință de presă cu tema: ”Detaliile unor scheme de corupție. A doua "afacere" a lui Chirtoacă sau Cum au fost distribuiți banii pentru apartamente”.

Ora 11.00, sediul PSRM, str. Columna 148/1.

***

Fiodor Ghelici, preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele RM, organizează conferinţa de presă cu tema: „Pompierul a fost internat în spital, iar peste 10 zile mamei i se propune să vândă ficatul fiului. Există suspiciuni că Institutul de Medicină Urgentă este centru pentru vânzarea organelor umane”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova și Centrul Expoziţional ”Constantin Brâncuşi” invită la deschiderea expoziției de artă plastică contemporană ”Pictură, grafică, scenografie”.

Ora 15.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 3.

***

Va avea loc desemnarea câștigătorilor și decernarea premiilor în cadrul primei competiții de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2017”. Concursul a fost organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” în colaborare cu Casa Editorială „DAS”, NANU Market şi Asociația Patronală a Industriei Ușoare, fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. 

Ora 18.00, magazinul MODA, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83.

***

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va avea loc o întâlnire de suflet cu actrița și omul de televiziune Ileana Popovici, care va aduce pentru publicul basarabean o lansare de carte, un moment muzical marca Jazz Trio Folk Reverse, precum și vizionarea filmului „Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie în 1971.

Ora 18.00.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație din cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii întreprinde, în perioada 18-21 septembrie, o vizită de documentare în orașul Praga, Republica Cehă.

***

Prim-ministrul Pavel Filip participă la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, în perioada 19-22 septembrie curent.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!