ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uraganul Maria a provocat pagube de proporții și 10 morți la trecerea sa prin Caraibe

10:20 | 21.09.2017 Categorie: Externe

Washington, 21 sep. /MOLDPRES/.Uraganul Maria care acum amenință Republica Dominicană a devastat miercuri Puerto Rico, după ce în ajun a provocat pagube de proporții în insulele Guadelupa și Dominica precum și moartea a 10 persoane, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES. 

Potrivit Centrului American pentru Uragane (NHC), Maria a pierdut din intensitate redevenind în cursul zilei de miercuri uragan de categoria 2 pe o scară de la 1 la 5. Însă Republica Dominicană se pregătește joi de venirea acestui fenomen care ar urma să-și recapete forța la apropierea de această insulă. 

În Guadelupa, cel puțin două persoane au murit și alte două sunt date dispărute în mare după trecerea marți a uraganului Maria.

Starea de "catastrofă naturală" va fi decretată sâmbătă a anunțat premierul francez, Edouard Philippe.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!