ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă 10 polițiști sunt bănuiți de tratamente inumane și degradante în dosarul lui Andrei Braguța

10:06 | 21.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Încă 10 polițiști sunt bănuiți de tratamente inumane și degradante în dosarul Braguţa, bărbatul de 32 de ani, care a decedat în detenţie la a zecea zi de la reţinere. Toți oamenii legii sunt angajați ai Izolatorului de detenție preventivă al Poliției capitalei, relatează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către procurorul-șef al Secției de combatere a torturii din cadrul Procuraturii Generale, Ion Caracuian.

Potrivit sursei citate, oamenii legii au fost audiați de procurori în seara zilei de ieri. „Tot atunci, procurorii le-au adus la cunoștință statutul procesual”, a afirmat Caracuian.

Procurorul general, Eduard Harunjen, a solicitat anterior tragerea la răspundere disciplinară a procurorului şi a judecătorului implicaţi în arestarea lui Andrei Braguţa.

Potrivit expertizei medico-legale, Andrei Braguţa a decedat la Penitenciarul spital din Pruncul din cauza unei pneumonii purulente, de care s-ar fi îmbolnăvit în detenţie. La fel, s-a constatat că acesta a fost bătut în timp ce se afla în Izolatorul de detenţie preventivă al Inspectoratului de Poliţie din Chişinău.

Pe acest caz, în prezent, trei poliţişti şi doi deţinuţi sunt cercetaţi în stare de arest. De asemenea, au fost demişi mai mulţi angajaţi de la penitenciarele nr. 13 şi nr. 16.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!