ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OSDO: Trei soldați ruși au murit în luptele cu SI în Siria

10:50 | 21.09.2017 Categorie: Externe

Damasc, 21 sep. /MOLDPRES/.Trei soldați ruși au fost uciși în estul Siriei în lupte între jihadiștii din gruparea Stat Islamic (SI) și forțele regimului condus de Bashar Al-Assad sprijinite de Moscova, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Armata rusă nu a răspuns întrebărilor formulate de AFP cu privire la soarta celor trei soldați. Potrivit OSDO, ei și-au pierdut viața luni în lupte în apropiere de Deir ez-Zor și moartea lor a fost revendicată de SI.

"Trei soldați ruși au fost uciși" într-un sat de pe malul estic al Eufratului, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Ei și-au pierdut viața "în cursul confruntărilor marcate de tiruri de obuze ale jihadiștilor care au trimis un kamikaze împotriva forțelor regimului", a adăugat el.

"În timpul confruntărilor violente, soldați ai Califatului au reușit să ucidă trei membri ai forțelor ruse", a anunțat SI într-un comunicat dat publicității pe rețelele sociale.

Sprijinite de armata rusă, forțele regimului sirian încearcă să-i alunge pe jihadiști din teritoriile pe care le țin sub control în bogata provincie petrolieră Deir ez-Zor și își concentrează operațiunile asupra capitalei acestui teritoriu de la granița cu Irakul.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007228

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!