ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cutremur în Mexic: Bilanțul morților a crescut la 230; președintele Pena Nieto solicită populației să rămână calmă

11:20 | 21.09.2017 Categorie: Externe

Ciudad de Mexico, 21 sep. /MOLDPRES/.Președintele mexican, Enrique Pena Nieto, a făcut apel la populație să rămână calmă în fața situației de urgență prin care trece țara în urma cutremurului devastator de marți care s-a soldat, potrivit unui nou bilanț, cu cel puțin 230 de morți dintre care aproape o sută în capitală, relatează joi EFE, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Medici și echipe de intervenție oferă sprijin celor afectați, a declarat președintele mexican Peńa Nieto care a vizitat Jojutla, municipiul din statul Morelos cel mai afectat de ravagiile cutremurului cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter.

Șeful statului a subliniat că îngrijirile medicale sunt acordate la un spital instalat provizoriu, având în vedere că spitalul din Jojutla a fost grav afectat de cutremurul al cărui epicentru a fost localizat în Morelos.

Mai întâi este nevoie de asistență imediată acordată celor afectați de cutremur, pentru a face apoi o evaluare care să determine pagubele aduse clădirilor și a putea stabili astfel acordarea fondurilor necesare, a explicat Peńa Nieto.

Examinarea clădirilor se va face în decurs de mai multe zile și odată terminată se va stabili acordarea de fonduri familiilor pentru reconstrucția caselor, a adăugat președintele.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!