ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat va fi judecat pentru trafic de influență în proporţii deosebit de mari

11:52 | 21.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Un avocat va fi judecat pentru trafic de influență în proporţii deosebit de mari. Fostul demnitar de stat ar fi cerut și primit de la doi clienți 95 000 de euro pentru a înceta urmărirea penală inițiată pe numele acestora, transmite MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a comunicat astăzi că urmărirea penală, pe una dintre cauze, a fost începută în luna mai curent. Astfel, s-a constatat că învinuitul, susținând că are influență asupra unor persoane cu funcție de demnitate publică, a cerut și primit de la clientul său 45 000 de euro pentru încetarea urmăririi penale, precum și aplicarea de către instanța de judecată a unei pedepse sub formă de amendă. Bănuitul a fost reținut în flagrant în momentul transmiterii banilor.

Totodată, în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, avocatul a cerut încă 50 000 de euro, primind o parte din bani pentru încetarea urmăririi penale în privința mai multor persoane.

Cele două cauze au fost comasate într-o procedură unică și remise în instanța de judecată pentru examinare în fond, iar față de învinuit este aplicată măsura preventivă arestul preventiv.

Totodată, în cadrul urmăririi penale a fost dispusă aplicarea sechestrului pe bunurile imobile care aparțin învinuitului, și anume un teren și două construcții, pentru asigurarea reparării prejudiciului cauzat prin infracțiunea săvârșită.

Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă de la trei la șapte ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!