ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii PSRM au părăsit şedinţa Legislativului

11:33 | 21.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Fracţiunea Partidului Socialiştilor a părăsit astăzi sala plenului în semn de protest. Deputaţii socialişti s-au arătat indignaţi de faptul că reprezentantul Preşedintelui R. Moldova Igor Dodon nu a putut să prezinte argumentele Preşedinţiei de la tribuna centrală a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Înainte de a pleca socialişti au cerut majorităţii parlamentare să verifice dacă au cvorum pentru a discuta proiectele respinse de Preşedintele Igor Dodon.

Anterior şi membrii fracţiunii PLDM dar şi deputaţii comunişti au anunţat că boicotează şedinţa de astăzi a Parlamentului.

Tot astăzi deputaţii PL au iniţiat un proiect de suspendare din funcţie a şefului statului Igor Dodon și au propus organizarea unui referendum pentru demiterea lui. Preşedintele liberalilor Mihai Ghimpu a precizat că deputaţii PL au semnat deja proiectul de hotărâre și i-a îndemnat pe legislatorii din celelalte fracțiuni să îi urmeze.

Deputaţii s-au întrunit astăzi într-o şedinţă a plenului la propunerea PD, pentru a discuta şi revota mai multe legi respinse anterior de şeful statului Igor Dodon.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17007236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!