ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Factura va fi înlocuită cu factura fiscală

13:28 | 21.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Factura va fi înlocuită cu factura fiscală, potrivit unui ordin al Ministerului Finanțelor, care va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Conform documentului, începând cu 28 octombrie curent, toate entitățile ce dețin statut de plătitor al TVA cât și cele care nu sunt înregistrate în calitate de plătitor al TVA, care potrivit legislației în vigoare, au obligativitatea ținerii contabilității, vor utiliza în procesul desfășurării activității economico-financiare formularul cu regim special „Factura fiscală”.

Astfel, factura fiscală va fi folosită în cazul: livrării mărfurilor (impozabile cu TVA, conform Titlului III din Codul fiscal; neimpozabile cu TVA), pentru prestarea serviciilor și executarea lucrărilor (impozabile cu TVA; neimpozabile cu TVA), la transportarea/transmiterea activelor fără dreptul de proprietate, la transmiterea activelor în leasing, arendă și locațiune și refacturarea cheltuielilor compensate.

Tot mâine, în Monitorul Oficial va fi publicată instrucțiunea privind completarea facturii fiscale.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17007242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!