ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile bugetarilor ar putea creşte cu 10%

14:23 | 21.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură un proiect de lege ce prevede majorarea cu 10% a salariilor de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, vor beneficia de majorare peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, vor fi majorate salariile militarilor, polițiștilor, angajaților din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice, remunerarea cărora se efectuează în baza Rețelei tarifare unice.

Pentru angajații din domeniul educației majorarea se va efectua de la 1 septembrie curent, iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17007250

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!