ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat la evenimente vizând reforma operațiunilor de menținere a păcii și eliminarea violenței împotriva femeilor

14:31 | 21.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, a participat ieri, la New York, la evenimente pe tema reformei operațiunilor de menținere a păcii ale ONU și eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor, care au avut loc în marja Segmentului Înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

La reuniunea extinsă a Consiliului de Securitate al ONU, la care au luat parte peste 70 de state membre ale ONU, au fost puse în discuție aspecte legate de necesitatea eficientizării mecanismelor de menținere a păcii ale ONU în vederea adaptării la realitățile moderne în domeniul prevenirii conflictelor și menținerii păcii.

În cadrul Reuniunii la nivel înalt, găzduită de Secretarul general ONU, Antonio Guterres, și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, a fost lansată inițiativa comună a UE și ONU privind eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor. 

img17007251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!