ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt membri ai Filialei Bălţi a UAP şi-au expus lucrările în capitală

18:00 | 21.09.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Opt membri ai Filialei Bălţi a Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova au vernisat astăzi la Centrul  Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău  expoziţia de artă plastică contemporană „Pictură, grafică şi scenografie”, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde peste 200 de lucrări, realizate de opt autori: Nicolae Ghibalenco,  Victor Palii,  Victor Tetko, Ştefan Florescu, Roman Florescu, Arcadie Gheţu, Boris Jitari şi Renata Palii.

În debutul manifestării, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă a menţionat că  expoziţia este destul de bogată şi variată ca formă şi conţinut.

„Cei opt pictori au dat dovadă de exigenţă, alegând pentru această expoziţie lucrările cele mai reprezentative. Ne bucurăm că  artiştii plastici din zona de nord a ţării continuă să creeze şi să demonstreze  că şi acolo există o viaţă artistică în plină dezvoltare”, a  subliniat Ghenadie Jalbă.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Filialei Bălţi a UAP, Victor Palii a afirmat că  în acest oraş funcţionează Pinacoteca „Antioh Cantemir”, unde artiştii îşi etalează lucrările de câteva ori pe an. Totodată, aici organizează expoziţii profesori şi elevi de la şcolile de artă plastică din raioanele Drochia, Floreşti, Râşcani, Briceni ș.a.

Artistul plastic Victor Tetko, directorul Şcolii de arte plastice pentru copii din oraşul Drochia a afirmat că filiala Bălţi a Uniunii Artiştilor Plastici funcţionează din 1960, iar membrii ei sunt destul de activi. „Dovadă este şi această expoziţie, în cadrul căreia au fost incluse şi 30 de lucrări ale mele”, a precizat Victor Tetko.

Expoziţia va fi deschisă până la 8 octombrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17007262

img17007262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!