ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi din ţară au fost afectate în urma ploilor cu grindină

09:41 | 22.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Mai multe localități din țară au fost afectate în urma ploilor cu vânt puternic și grindină, ce au avut loc în după amiaza zilei de ieri, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, în raionul Florești, localitatea Cunicea, grindina a afectat peste 100 ha de livadă, iar în raionul Șoldănești au fost distruse 45 ha de livezi și 21 ha de soia.

Totodată, vântul puternic a deteriorat acoperișul gimnaziului în satul Olișcani, raionul Șoldănești, iar mai multe case din localitatea Chersac, raionul Teleneşti, au rămas descoperite.

Contactată de Agenţie, Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, a precizat că, în următoarele zile, comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor, după evaluarea consecințelor. „Informații suplimentare vom primi pe parcursul acestei zile, ulterior vom veni cu detalii suplimentare prezentate în cadrul rapoartelor din teritoriu”, a spus Pușcașu.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate ploi cu descărcări electrice pe întreg teritoriul țării. Temperaturile minime vor fi de până la plus 9 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de până la plus 22 grade Celsius, ziua, în sudul ţării.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!