ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PNUD a reconfirmat sprijinul în dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova

09:38 | 22.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Proiectele implementate în Republica Moldova cu suportul PNUD și posibilitățile de impulsionare a cooperării dintre părți au fost discutate, la New York, în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Achim Steiner, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Prim-ministrul a apreciat rolul ONU în procesul de modernizare a țării noastre, remarcând asistența valoroasă în realizarea priorităţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, inclusiv prin implicarea activă a echipei ONU în procesul de reevaluare a Strategiei Națională de Dezvoltare „Moldova 2020”. În context, Pavel Filip a exprimat gratitudine înaltului oficial pentru suportul acordat în naționalizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă încorporate în viitoarea strategie Moldova 2030.

În particular, șeful Executivului s-a referit la aprobarea noului program de ţară pentru perioada 2018-2022, care este rezultatul unui amplu proces naţional de consultare şi reflectă priorităţile de dezvoltare ale Republicii Moldova. „Vom continua să edificăm o relaţie bazată pe încredere pentru a asigura implementarea eficientă a noului program de ţară”, a remarcat Pavel Filip.

La rândul său, înaltul oficial PNUD a exprimat deschiderea spre colaborare și susținerea deplină în dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova.

Oficialii s-au pronunţat pentru intensificarea dialogului dintre Guvernul Republicii Moldova şi PNUD şi realizarea cu succes a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

img17007272

img17007272

img17007272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!