ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane vor fi judecate pentru organizarea migrației ilegale a studenților din Israel

12:11 | 22.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Trei cetățeni ai Statului Israel vor fi judecați în Republica Moldova pentru organizarea migrației ilegale a studenților din Israel. Suspecții asigurau şederea pe teritoriul țării noastre contra sumelor cuprinse între 500 şi 1700 de euro pentru fiecare persoană, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii, bănuiții asigurau intrarea, şederea sau ieşirea de pe teritoriu țării noastre.

Urmărirea penală pe cazul dat a fost începută în luna noiembrie anul trecut. Astfel, s-a constatat că în perioada anului 2014-iunie 2017, suspecții au asigurat obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul țării noastre pentru cetăţenii Statului Israel, sosiţi în scopul efectuării studiilor universitare.

În cadrul urmăririi penale, au fost constatate aproximativ 270 de episoade privind obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Solicitat de agenție, adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a specificat că bănuiții urmează să fie judecați în Republica Moldova, întrucât infracțiunea vizează țara noastră. „Pe lângă persoanele reținute, mai există încă doi suspecți care se află pe teritoriul Israelului. În privința acestora, actualmente, au loc acțiuni de urmărire penală. La fel, există suspiciuni asupra mai multor cetățeni din țara noastră, care s-ar fi aflat în complicitate cu inculpații. Organele de drept întreprind acțiuni de urmărire penală, iar ulterior vom reveni cu detalii”, a spus Busuioc.

În prezent, suspecții se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la șapte ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!