ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația criminogenă din suburbii a fost examinată la ședința Colegiului consultativ pe lângă Oficiul teritorial Chișinău

12:34 | 22.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. La Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat s-a desfășurat ieri şedinţa ordinară a Colegiului consultativ al serviciilor publice desconcentrate ale ministerelor şi altor autorităţi administrative centrale din teritoriu, cu participarea primarilor din 11 localități din municipiu, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței a fost discutată situația criminogenă din suburbiile capitalei și conlucrarea între structurile polițienești și administrația publică locală în scopul profilaxiei și combaterii infracțiunilor. În acest sens, participanții au menționat eficiența unor proiecte de tip ”Supraveghere de Vecinătate”, prin intermediul cărora și locuitorii pot sprijini organele de drept în asigurarea ordinii și siguranței publice în comunitate. 

De asemenea, discuțiile s-au axat pe necesitatea renovării mai multor sedii ale sectoarelor și posturilor de poliție din suburbiile capitalei care nu corespund cerințelor pentru desfășurarea activităților de serviciu a polițiștilor. În context, primarii și-au exprimat disponibilitatea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă și s-au expus asupra necesității de a revizui unele prevederi legislative privind atribuirea spațiilor pentru sectoarele de poliție.

Totodată, discuțiile s-au axat pe implicarea primarilor pentru impulsionarea activității comisiilor administrative de combatere a traficului de ființe umane, de combatere a violenței în familie, precum și a comisiilor pentru protecția drepturilor copilului și dirijarea problemelor urbanistice. 

img17007293

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!