ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist a fost reținut pentru că a exclus probe dintr-un dosar

17:40 | 22.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Un ofiţer de investigaţii din cadrul Secţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului de poliţie Centru a fost reţinut astăzi pentru înlăturarea probelor dintr-un dosar contravenţional pornit în privinţa unui agent economic, specializat în jocuri de noroc, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), în baza acțiunilor polițistului, oamenii legii au inițiat două cauze penale – pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice.

În prezent, ofiţerul se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la doi la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

Conform datelor CNA, anul trecut, 49 de poliţişti au ajuns în vizorul Centrului şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie. Totodată, în anul curent, au fost documentate 18 cazuri ce vizează angajaţi ai poliţiei.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!