ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost inculpat pentru atentatul comis la metroul din Londra

17:39 | 22.09.2017 Categorie: Externe

Londra, 22 sep. /MOLDPRES/. Poliția britanică a anunțat vineri punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, presupus autor al atacului terorist comis pe 15 septembrie la metroul din Londra, informează agențiile internaționale de presă, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

Cel acuzat, pe nume Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie, va fi judecat chiar începând de vineri pentru posesie de materiale explozive și tentativă de asasinat.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în stația de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri și leziuni provocate de busculada de după explozie.

Până în prezent au fost arestați pentru o posibilă implicare în acest atac șase suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, doi dintre ei fiind între timp eliberați.

Ahmed Hassan a fost arestat la scurt timp după explozie și autoritățile presupun că el este cel care a detonat dispozitivul exploziv. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

(Editor L. Alcază)

img17007306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!