ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Wisconsin a fost unul din statele americane atacate de hackerii ruși la alegerile din 2016

09:43 | 23.09.2017 Categorie: Externe

Washington, 23 sep. /MOLDPRES/.Wisconsin, un stat american important pentru rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016, a fost una din țintele hackerilor ruși, a declarat vineri Michael Haas, administrator al Comisiei Electorale a statului, citat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

Potrivit lui Haas, Departamentul pentru Securitate Națională a informat statul Wisconsin că guvernul rus "a scanat infrastructura electorală conectată la internet, căutând probabil vulnerabilități specifice, cum ar fi accesul la bazele de date cu alegătorii, dar încercarea de a exploata astfel de vulnerabilități a eșuat".

Ulterior, și alte state au anunțat că au fost notificate de Departament, în același sens. Alabama, Colorado, Connecticut, Minnesota, Ohio și Washington susțin că tentativele hackerilor ruși împotriva lor nu au avut succes.

Departamentul pentru Securitate Națională al SUA a informat Congresul încă din iunie că 21 de state americane au fost vizate anul trecut de atacuri cibernetice cu originea în Rusia și că nu s-au găsit dovezi privind manipularea voturilor, deși câteva rețele au fost penetrate. Vineri, Departamentul a refuzat să precizeze care sunt statele respective.

Rusia a negat orice amestec în alegerile din Statele Unite, iar președintele Donald Trump a respins acuzațiile de complicitate cu Moscova împotriva adversarei sale democrate din campanie, Hillary Clinton.

Vineri, Judd Choate, care prezidează Asociația Națională a Directorilor pentru Alegerile din State, a declarat că "nu s-a reținut nicio dovadă că rușii au schimbat vreun vot sau au modificat vreo înregistrare".

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!