ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Germania au început alegerile legislative

11:52 | 24.09.2017 Categorie: Externe

Berlin, 24 sep. /MOLDPRES/. Circa 61,5 milioane de alegători cu drept de vot din Germania au fost chemați duminică la urne pentru alegeri legislative care ar trebui să confirme cel de-al IV-lea mandat de cancelar pentru Angela Merkel, în contextul recrudescenței dreptei populiste și naționaliste, conform AFP, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Birourile de votare s-au deschis la ora locală 08:00 (06:00 GMT) și se vor închide la 18:00 (16h00 GMT) în cadrul alegerilor care combină scrutinul majoritar cu cel proporțional.

După încheierea votului, sondajele ar trebui să ofere indicii clare despre raportul de forțe în viitorul Bundestag, o estimare care se va preciza pe parcursul serii.

În cazul în care nu se va produce o surpriză uriașă, ceea ce ar da peste cap toate sondajele de opinie, tabăra conservatoare — Uniunea Creștin-Democrată (CDU)—Uniunea Creștin Socială (CSU) — a Angelei Merkel îl va devansa (34-36%) pe fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, liderul social-democraților din SPD (21-22%).

(Editor M. Jantovan)

img17007328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!